Intohimoja toteuttamalla luot merkityksellisen elämän

marina tunnus.jpg

Intohimo on sana, mitä en suoranaisesti liittäisi suomalaiseen kulttuuriin. Me olemme kansana enemmän ahkeria ja rehellisiä kuin intohimoisia. Intohimoisesti eläminen on kuitenkin erittäin antoisaa, joten sitä kannattaa harjoittaa. Intohimo on sitä, että teemme jotain, mitä rakastamme todella kovalla innolla. Jotain sellaista mihin voimme käyttää tunteja. Toisin sanoen intohimo on jotain, mikä tulee sydämestä. Intohimot johdattavat meidät itsemme äärelle. Ne ohjaavat meitä sen äärelle, mikä meille on tärkeää ja sitä kautta luovat meille merkityksellisen elämän. Monet eivät kuitenkaan ymmärrä intohimojen tärkeyttä ja siksi halusinkin avata sitä tässä postauksessa.


Uskon intohimojen olevan osa meidän todellista itseämme. Ikään kun intohimojen kautta tekisimme osan itsestämme näkyväksi. Silloin teemme jotain sellaista, mitä meidän kuuluu tehdä. Intohimot ja niiden kohteet heijastavat sitä, mitä oikeasti olemme. Intohimot tulevat sydämestä, joten niitä tutkimalla ja seuraamalla voi löytää itsensä luokse ja elää linjassa itsensä kanssa. Kun toteuttaa jotain intohimolla se tuntuu helpolta ja vaivattomalta. Kun elää intohimoisesti on energinen, onnellisempi ja kokee olevansa elossa. Tämän takia on todella tärkeää, että selvittää mitkä ne omat intohimot oikein ovat ja alkaa toteuttaa niitä heti.


Intohimot antavat suuntaa elämälle. Ne johdattavat meitä, mutta eri tavalla kuin tavoitteet. Tavoite on jotain, mikä on kaukana tulevaisuudessa. Yleensä jotain sellaista, mitä et voi elää juuri nyt. Kun taas intohimoja voi alkaa toteuttaa heti. Tavoitteet luomme mielessämme kun taas intohimo nousee sydämestä. Jos rakastat vaikka maalaamista voit aloittaa heti. Sinun ei tarvitse olla mestarimaalari maalataksesi intohimoisesti. Pääasia on, että selvität, mitä rakastat ja aloitat sen tekemisen. On tutkittu, että maailman menestyneimmät ihmiset tietävät mitä heidän intohimonsa ovat ja toteuttavat niitä. Intohimot ovat meidän inspiraation lähteitä. Jotain mikä sytyttää innon luoda ja tehdä. Intohimot saavat meidät liikkeelle.


Intohimoja toteuttaessa voi tuntea itsensä latautuvan. Niin sanottu flow-tila on usein seurausta siitä, että tekee jotain mistä todella pitää ja uppoutuu siihen. Ajantaju katoaa ja keksittyy ainoastaan tekemiseen, koska se vaan tuntuu niin hyvältä. Mieti jos tekisit työksesi jotain sellaista, mistä olisit intohimoisen kiinnostunut? Työpäivät tuntuisivat varmasti aivan erilaiselta ja energiaa riittäisi töiden jälkeenkin. Kun toteutat intohimojasi vastoinkäymiset eivät tunnu yhtä haastavilta. Koska silloin kun löydät intohimosi et voi olla tekemättä sitä. Vaikka kohtaisit haasteita et luovuttaisi ensimmäisen ongelman kohdalla vaan etsisit siihen ratkaisun. Koska sinulla on niin kova into asian tekemiseen et voi jättää asiaa ratkaisematta. Intohimolla tekeminen on erittäin tehokas tapa työskennellä ja se on palkitsevaa.


Intohimojen ei ainoastaan tarvitse liittyä työhön vaan intohimot voivat toteuta harrastusten parissa, ystävien kanssa ollessa tai parisuhteessa. Tärkeintä on, että löydät sen mitä rakastat tehdä. Kun toteutat, sitä mitä rakastat elät merkityksellisesti. Merkityksellisyys on tärkeää, koska silloin tunnet, että asioilla on merkitystä. Usein masentuneet ihmiset sanovat kadottaneensa elämältään merkityksen. Millään ei ole silloin mitään väliä. Kun elät merkityksellisen elämän myös huonot päivät tuntuvat kevyeemmiltä, koska vaikka on huono päivä, myös se on merkittävä. Usein onni on ihmisten elämän päämäärä, mutta onni on hetkellistä. Onni on tunne joka tulee ja menee. Merkityksellisyys taas on tunne joka kestää. Merkityksellisyys voi olla tunne siitä, että on osa jotain suurempaa tai, että tekee jotain, mikä on merkittävää. Vaikka tällöin ei kokisi onnea joka päivä on kuitenkin tunne siitä, että on oikealla polulla ja tekee oikeita asioita.

 
Meaning comes from beloning to and serving something beyond yourself and from developing the best in you.
— Dr. Martin Seligman


Sinä itse päätä, mikä sinulle on merkittävää ja omia intohimoja tutkimalla löydät sen, mitä sinun kuuluu tehdä. Tällä tarkoitan sitä, että intohimot ovat ikään kuin meidän kohtalo. Koska niiden toteuttaminen on niin kivaa, energisoivaa ja inspiroivaa on aivan kun meidät olisi luotu tekemään juuri niitä asioita. Ja aivan kuten me kaikki olemme yksilöitä niin samalla tavalla myös meidän intohimot ovat yksilöllisiä. Intohimot sytyttävät silmät ja luovat meihin polttavan luomisvoiman. Hyödynnä tätä voimaa ja toteuta itseäsi täydellä potentiaalillasi. Jos et itse pääse kiinni siihen, mikä sinua inspiroi voit tulla valmennukseen selvittämään intohimosi. Tai sitten alat seurata sydämesi viestejä tarkemmin. Kuuntele, mitä todella haluaisit tehdä. Mitä tekisit, vaikka siitä ei maksettaisi? Mitä tekisit jos kukaan ei ikinä saisi tietää? Mitä et voi olla tekemättä? Selvitä se ja elämäsi muuttuu toden teolla. Tulet yllättymään, mitä kaikkea voit saada aikaan intohimojesi kautta.

marina tunnus2.jpg